Koszyk
Moje konto

This is custom content

Pliki Cookies i Polityka Prywatności 

Strona internetowa Elektrokram.pl korzysta z plików cookies m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania strony do indywidualnych potrzeb swoich użytkowników. W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies - instrukcja dla najpopularniejszych przeglądarek: ChromeFirefoxInternet ExplorerOperaSafari

Korzystanie z serwisu Elektrokram.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. 

Polityka prywatności 

Niniejszy dokument stanowi Politykę ochrony danych osobowych obowiązującą w Hurtownia Elektryczna Kram z siedzibą w Sobótce. Administratorem danych osobowych jest Hurtownia Elektryczna Kram Krawczyński Mirosław z siedzibą w Sobótce 55-050 przy ul. Chopina 52,dalej Elektrokram.pl 

Elektrokram.pl  jako administrator danych osobowych w pełni respektuje prawo do prywatności i ochrony danych osobowych osób, które wyraziły zgodę na ich przetwarzanie. W szczególności dba o bezpieczeństwo danych osobowych i chroni je przed dostępem osób niepowołanych. Elektrokram.pl  zapewnia wszystkim osobom, które udostępniły Elektrokram.pl swoje dane osobowe realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych, w szczególności prawo dobrowolności podawania danych, prawo wglądu do własnych danych, prawo żądania aktualizacji i usunięcia danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy. Uprawnienia te mogą być wykonywane m.in. poprzez kontakt z Administratorem danych osobowych, w tym za pośrednictwem adresu e-mail:hurtownia@elektrokram.pl

Elektrokram.pl  wykorzystuje przekazane mu dane osobowe tylko w celach, na które dana osoba wyraziła zgodę. W celu korzystania ze sklepów internetowych prowadzonych przez Elektrokram.pl koniecznym jest udostępnienie tylko takich danych osobowych, które są niezbędne do zawarcia umowy sprzedaży towarów i prawidłowej realizacji zamówienia. 

Elektrokram.pl   przesyła na wskazane przez klienta adresy email informacje handlowe (w szczególności newslettery, informacje o promocjach) tylko tym klientom, którzy wyrazili zgodę na otrzymywanie danych handlowych. Baza danych osobowych użytkowników, którzy wyrazili zgodę na otrzymywanie informacji handlowej została zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. W przypadku odmowy podania danych osobowych, które są niezbędne do zawarcia umowy sprzedaży towarów lub cofnięcia zgody na ich przetwarzanie Elektrokram.pl  odmówi rejestracji konta klienta w danym sklepie internetowym, a w przypadku gdy zostało ono już zarejestrowane usunie je. Elektrokram.pl   może jednak odmówić usunięcia danych osobowych użytkownika, jeżeli ten nie uregulował wszystkich należności wobec Elektrokram.pl  l lub też swoim dotychczasowym zachowaniem naruszył regulamin danego sklepu internetowego bądź obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności użytkownika. 

Z zastrzeżeniem ustępów 7 i 8 niniejszej Polityki ochrony danych osobowych, dane osobowe gromadzone przez Elektrokram.pl nie są udostępniane osobom trzecim. Dane osobowe klientów mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości. 

Elektrokram.pl umożliwia dokonywanie płatności przy użyciu internetowego systemu prowadzonego przez PayU SA z siedzibą w Poznaniu W związku z powyższym Elektrokram.pl PayU SA z siedzibą w Poznaniu dane osobowe użytkowników kont w sklepach internetowych niezbędne do realizacji płatności. 

Każdy użytkownik sklepu internetowego prowadzonego przez Elektrokram.pl ma prawo dostępu do swoich danych osobowych poprzez kontakt z administratorem sklepu Elektrokram.pl . Klienci mają także możliwość poprawienia przekazanych Elektrokram.pl danych osobowych poprzez powiadomienie Administratora danych osobowych. 

Każda osoba, dla której zostało zrejestrowane konto w danym sklepie internetowym może w każdym czasie zażądać usunięcia jej konta. W tym celu należy wysłać wniosek o usunięcie konta na adres mailowy: hurtownia@elektrokram.pl W takim przypadku Elektrokram.pl  w ciągu 48 godzin od otrzymania wniosku usunie konto danego użytkownika. 

Każda osoba, która przekazała Elektrokram.pl swoje dane osobowe może w dowolnym czasie cofnąć zgodę na ich przetwarzanie poprzez powiadomienie Administratora danych osobowych. 

Elektrokram.pl   stosuje pliki "cookies". Informacje zbierane przy pomocy "cookies" pozwalają dostosowywać usługi i treści do indywidualnych potrzeb użytkowników prowadzonych przez Elektrokram.pl   sklepów internetowych, jak również służą do opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez użytkowników z tych sklepów. 

Wyłączenie w przeglądarce internetowej opcji pozwalającej na zapisywanie plików "cookies" nie uniemożliwia korzystania ze sklepu internetowego, może jednak spowodować pewne utrudnienia. 

Wszelkie pytania dotyczące ochrony danych osobowych prosimy kierować na adres: Hurtownia Elektryczna Kram Krawczyński Mirosław Sobótka 55-050 ul. Chopina 52 lub na adres mailowy:hurtownia@elektrokram.pl

Używamy plików cookie aby poprawić jakość przeglądania naszej witryny, analizować ruch w naszej witrynie i wiedzieć, skąd pochodzą nasi użytkownicy.